Treći dres Hajduka

Blago onom navijaču Hajduka kojemu je boja dresa važnija od bilo čega drugog!

Hajduk Nogomet

Novi treći dres Hajduka u zelenoj boji izazvao je podijeljene reakcije među navijačima. Dok su neki oduševljeni novim dizajnom i naglaskom na održivost, drugi izražavaju nezadovoljstvo zbog promjene boje grba kluba.

Meni osobno kao navijaču Hajduka, bitno mi je kako momčad igra, bez obzira na boju dresa.


Hajduk Split i tehnički sponzor Macron s ponosom su predstavili novi zeleni treći dres u kojem će “Bijeli” nastupati u sezoni 23/24. Ova nova garnitura dresa nastavlja istu tehnološku i stilsku inovaciju koja karakterizira ovaj talijanski brend te naglašava smjer prema kojem će se proizvodnja odvijati u budućnosti.

Kao navijaču Hajduka, meni je bitno kako momčad igra bez obzira na boju dresa, bilo da je to bijelo, crveno-plavo ili zeleno. Stvarne vrijednosti kluba leže u njihovoj igri i rezultatima na terenu, a ne samo u boji dresa.

Treći dres Hajduka

Zeleni treći dres izrađen je od 100% reciklirane plastike

Novi zeleni treći dres izrađen je od 100% reciklirane plastike, certificirane prema standardu “Global Recycled Standard”. Održivost je važan aspekt ovog dizajna, što je pohvalno. Dres je izrađen koristeći 13 recikliranih plastičnih boca od 0,5L. Prednja strana dresa izrađena je od posebne eko tehnološke tkanine koja prati koncept “body mapping” i pruža vizualni efekt, dok perforacije na određenim područjima poboljšavaju ventilaciju. Detalji kao što su pleteni ovratnik i rubovi rukava s bijelo-zelenim linijama dodaju estetski dojam. Na stražnjem dijelu ovratnika ušiven je natpis “Hajduk živi vječno“, što dodatno ističe povezanost s klubom.

Podijeljenja mišljenja navijača

Dok se mišljenja o novom zelenom dresu među navijačima razlikuju, postoji jedan aspekt koji je izazvao negativne reakcije – promjena boje grba. Mnogi smatraju da grb kluba treba zadržati svoje tradicionalne boje i da ne bi trebao biti mijenjan. Razumijem tu perspektivu, jer grb je simbol kluba i nosi posebno značenje za navijače. Međutim, važno je istaknuti da su i sami dizajneri grba odlučili prilagoditi boju grba zelenoj varijanti dresa.

Na društvenim mrežama Hajduka vodi se polemika između navijača koji podržavaju novi dizajn i onih koji izražavaju nezadovoljstvo zbog promjene boje grba. Razumijem obostrane argumente, ali osobno smatram da je igra momčadi i njezin uspjeh na terenu ono što treba biti prioritet za navijače. Dres je samo vanjski simbol, a pravi identitet kluba leži u njegovoj povijesti, vrijednostima i sportskom duhu.


NAJNOVIJI ČLANCI

JUTRO NAKON UTAKMICE: Izgubili smo Superkup, ali smo dobili prgavu familiju!

Melnjak i Lučić produžili sa Hajdukom do 2026.


Unatoč podijeljenim mišljenjima, treba se nadati da će momčad Hajduka na terenu pružati kvalitetnu igru i ostvarivati uspjehe, bez obzira na boju dresa. Navijači trebaju biti jedinstveni u podršci klubu i njegovim igračima, neovisno o tome koji dres nose. Na kraju krajeva, zajednička strast prema Hajduku treba prevladati bilo kakve estetske ili bojne preferencije.

Dok navijači nastavljaju raspravljati o novom dresu, Hajduk se priprema za nadolazeće izazove i cilja na ostvarivanje uspjeha u prvenstvu. U konačnici, rezultati na terenu su ono što će najviše oblikovati mišljenje navijača. Stoga, bez obzira na boju dresa, bitno je podržavati momčad i pružiti im podršku dok se bore na terenu.

Za bolji svit – Hajduk Split!


IZ DRUGIH MEDIJA

Novi treći dres: Za bolji svit – Hajduk Split!

Zeleni dres uplovio u luku Spinut!

Zeleni dres podijelio navijače, ali velika većina se zgrozila zbog jednog detalja, ovo nikako ne mogu progutati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)