Dario Melnjak

Melnjak i Lučić produžili sa Hajdukom do 2026.

Hajduk

Dario Melnjak, i Ivan Lučić produžili su ugovore sa Hajdukom do 2026. godine.


Dario Melnjak produžio ugovor s Hajdukom

Danas je na stadionu Poljud potpisan novi ugovor s Dariom Melnjakom, koji je produžio svoju vjernost Hajduku do ljeta 2026. godine, uz opciju produženja za još jednu godinu. Pouzdani lijevi bek stigao je u Hajduk prije nešto manje od dvije godine te je brzo postao neizostavni član momčadi, igrač koji se ističe u ključnim trenucima utakmica.

Dario Melnjak je dao značajan doprinos osvajanju posljednja dva trofeja Hrvatskog nogometnog kupa. U oba finala, protiv Rijeke prošle sezone i protiv Šibenika ove sezone, postigao je ključne golove. Navijači su mu nadjenuli nadimak “Dario Rabuzin” zbog njegovih pogodaka u kupu.

Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius istaknuo je važnost Darija Melnjaka za momčad: “Dario se brzo nametnuo kao standardni član prve postave te je svojim nogometnim i ljudskim kvalitetama dao veliki doprinos rastu naše momčadi. Potpisom novog ugovora želimo pokazati koliko je značajan za našu momčad i koliko vjerujemo u njegovu privrženost bijelom dresu i ostvarivanje zajedničkih ciljeva.”

Sam Dario Melnjak izrazio je zadovoljstvo produženjem ugovora: “Lijep je osjećaj. Želja kluba bila je i moja želja, što znači da smo dobro radili zadnje dvije godine. Odgovornost je sada još veća, nastavljamo na dobrim temeljima i vjerujem da nas čeka još ljepša budućnost. Uzvisoka je podignuta, očekivanja su visoka za ovu sezonu. Želim da kao ekipa napredujemo zajedno i imamo dobru kemiju. U tom slučaju, nema razloga da ne bude još bolje nego do sada.”


Ivan Lučić produžio ugovor s Hajdukom

Hajduk i Ivan Lučić postigli su dogovor o produženju ugovora, što će 28-godišnjeg vratara vezati za Bijele do ljeta 2026. godine, uz opciju produženja za još jednu godinu.

Lučić je stigao na Poljud kao slobodan igrač s ciljem da popuni ulogu rezervnog vratara. Međutim, ubrzo je dobio priliku koju je sjajno iskoristio. U samo pola sezone, branio je za Hajduk 16 puta, od čega čak 11 puta završavajući utakmicu bez primljenog pogotka. Posebno je zanimljivo da u posljednjih osam utakmica prošle sezone nije primio niti jedan pogodak.

S Ivanom Lučićem u redovima, Hajduk je osvojio trofej SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr

“Osjećaj je fenomenalan. Kad sam prvi put čuo da imam priliku doći u Hajduk, rekao sam da želim tu priliku i ništa drugo. Jako sam sretan što smo bili stabilni u posljednjih osam utakmica prošle sezone. Činjenica da nismo primili gol nije samo moja zasluga, već zasluga cijele ekipe. U tim osam utakmica, u čak tri suparnika nisu uspjeli uputiti udarac prema našem golu. Igram za najveći klub u Hrvatskoj, a cilj je ponovno osvojiti nešto”, izjavio je Lučić nakon potpisivanja novog ugovora.

Ivan Lučić pridružio se Hajduku u siječnju ove godine kao rezervni vratar nakon ozljede kapetana Lovre Kalinića. Već nakon samo šest utakmica u drugom dijelu sezone, nametnuo se kao prvi izbor na vratarskoj poziciji. Svojim iskustvom i profesionalizmom, kako na terenu tako i izvan njega, ispunio je sva očekivanja koja su postavljena pred njegovim dolaskom. Postao je važan i neizostavan član ekipe koja je osvojila Hrvatski kup te nije primila gol u posljednjih osam službenih utakmica.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius istaknuo je važnost Ivana Lučića za momčad: “Ivan je brzo postao prvo rješenje na vratarskoj poziciji te je svojim iskustvom i profesionalizmom ispunio sva očekivanja. Potpisom novog ugovora želimo pokazati koliko je značajan za našu momčad. Povratkom od ozljede kapetana Lovre Kalinića, imamo sigurnost na vratarskoj poziciji s dva iskusna pojedinca.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)