Ivan Leko press

Ivan Leko najavljuje borbu za Superkup: Hajduk motiviran protiv Dinama

Hajduk Nogomet Superkup

Trener Hajduka, Ivan Leko, održao je konferenciju za medije uoči sutrašnje utakmice Superkupa protiv zagrebačkog Dinama. Leko je izrazio visoku motivaciju momčadi te istaknuo važnost ovog natjecanja.


Trener Hajduka, Ivan Leko:

“Jako smo motivirani, i za prijateljske utakmice, a kamoli službene. Superkup je trofej. Svaka utakmica može imati ogroman utjecaj. Mi ćemo nastojati odigrati što bolje i pokušati pobijediti”.

Naglasio je da je nogomet dinamičan sport te da su igrači nakon prošle sezone imali nekoliko tjedana odmora kako bi se pripremili za novu sezonu. Trening je jedno, no kada krene nešto ozbiljno, momčad će biti puno pametnija.

Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Hajduk će se suočiti s izazovom nedostatka Marka Livaje, koji je dobio suspenziju zbog vrijeđanja protivničkih igrača nakon utakmice finala Kupa na Rujevici.

“Šteta što nema Livaje. Zaradio je jednu utakmicu kazne. Možda su trebali biti oštriji u kažnjavanju ili ga pustiti da igra… Neću se petljati u to. On je karakter i vrhunski igrač, ali ovo je prilika da pokažemo koliko možemo bez našeg najboljeg igrača.”

Leko je također komentirao dolazak novih igrača u klub tijekom ovog prijelaznog roka. Hajduk je već doveo Fahda Moufija, Zvonimira Šarliju, Leona Dajakua, Vadisa Odjidja-Ofoea i Ismaela Dialloa.

“Svih pet igrača su nam potrebni. Uzeli smo si vremena i vrlo sam zadovoljan svima. S vremenom će se pokazati tko će biti prava pojačanja, a tko možda neće ispunjavati očekivanja. Neki su se već dokazali u drugim klubovima, dok će drugi tek imati priliku pokazati svoj potencijal”, izjavio je Leko.

Posebno je izrazio zadovoljstvo dolaskom Vadisa Odjidja-Ofoea.

“On je bio želja kluba. Komunicirao sam s predsjednikom i direktorom. Da mi je netko prije dva mjeseca rekao da će Vadis doći u HNL, rekao bih mu da je lud. Sigurno je igrač koji će nam donijeti puno. Na nama je da ga što prije dovedemo na razinu potrebnu za uspješne nastupe.”

Također je spomenuo da su Filip Krovinović, Dario Melnjak i Ivan Lučić produljili ugovore s Hajdukom, što je Leko ocijenio kao lijepu gestu i nagradu za njihov trud i doprinos klubu.

Leko je dotaknuo i neke taktičke aspekte, poput mogućnosti pozicioniranja Sahitija te ozljeda nekih igrača poput Lovre Kalinića i Eleza.

Na kraju, upitan može li Hajduk osvojiti prvenstvo ove sezone, Leko je izjavio: “Ljetne priče su mi poznate, obično se spominju u sedmom i osmom mjesecu. Ovaj put ću se suzdržati od takvih priča.”


CIJELU IZJAVU TRENERA LEKE POGLEDAJTE NA HAJDUK DIGITAL TV.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)